Vapauta Tapahtumien Potentiaali 3D-Tilasuunnittelulla!

Ota seuraava askel tapahtumien suunnittelussa ja kehitä taitojasi uuden aikakauden välineillä! Digitaalinen tapahtumamuotoilu -projekti tarjoaa Päijät-Hämeen tapahtuma-alan toimijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia 3D-tapahtumatilasuunnittelua, hyödyntäen sitä tulevissa tapahtumissa ja projekteissa.

digitaalinen tapahtumamuotoilu 3D mallintaminen #D-kuvat Tilamallinnus tilamallintaminen lab lab-ammattikorkeakoulu tapahtumatilat tapahtumayrittäjä tapahtumamallintaminen mallintaminen tapahtumasuunnittelu kokoussuunnittelu

Miksi osallistua?

1. Vahvista Ammatillista Osaamistasi

Opit 3D-mallinnuksen perusteet ja tutustut tapahtumatilasuunnittelun monipuolisiin mahdollisuuksiin. Näillä taidoilla erotut kilpailijoista ja tuot tapahtumasi visuaalisesti houkutteleviksi ja toimiviksi.

2. Käytännönläheistä Koulutusta

Työpajat ovat suunnattu erityisesti tapahtuma-alan toimijoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita 3D-mallinnuksesta ja tilasuunnittelusta. Aiempaa kokemusta et tarvitse – aloitamme perusasioista. Yrityksestänne mukaan voi osallistua useampi henkilö, laajentaen henkilöstösi osaamista.

3. Monipuoliset Hyödyt

Opit SketchUp -ohjelman perusasiat ja opit luomaan tarkkoja pohjakuvia esimerkiksi kalustukseen, turvallisuuteen, tekniikkaan tai vaikkapa messuosastosuunnitteluun. Nämä työkalut ja taidot tehostavat tapahtumiesi suunnittelua ja toteutusta sekä helpottavat myös sidosryhmiesi sekä alihankkijoiden rakentamista ja työskentelyä tapahtumassasi.

4. Maksuton Osallistuminen

Digitaalinen tapahtumamuotoilu -projekti, EU:n osarahoittama hanke, tarjoaa maksuttoman osallistumisen.

EU:n rahoittamat hankkeet vaativat työpajoihin osallistuvilta vahva tunnistautumisen EURA21-järjestelmään koulutussarjan alussa ja lopussa.  

Usein kysytyt kysymykset

Työpaja on suunnattu Päijät-Hämeessä toimiville alan toimijoille sekä alasta ja 3D-mallinnus- ja suunnitteluosaamisesta kiinnostuneille henkilöille. Työpajaan osallistuvalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tai osaamista 3D mallintamisesta tai tapahtumatilasuunnittelusta. Lähdemme perusasioista liikkeelle.

Päijät-Hämeessä toimiville tapahtuma-alan toimijoille tarjotaan kaksi työpajaa, joissa opetellaan SketchUp Pro ohjelman 3D-mallinnuksen- ja tapahtumatilasuunnittelun taitoja sekä tarjotaan tietoa digitaalisen visualisoinnin monipuolisista mahdollisuuksista.

Työpajoissa opit hyödyntämään SketchUp ohjelmaa ja luomaan itse mittasuhteessa olevia pohjakuvia mm. kalustus-, turvallisuus-, tekniikka- ja messuosastosuunnitteluun sekä 3D mallintamisen muita hyödyntämismahdollisuuksia tapahtuma-alan tarpeiden pohjalta.

DigiTM-hanke tarjoaa tilat kampuksella, tietokoneet ja lisenssit työpajan ajaksi.


Työpajat toteutetaan kahdessa osassa: 

Syksyn 2024 aikataulu 

DigiTM työpaja 1. ke 25.9. klo 12 – 16, LAB Mukkulankadun kampus, luokkatila C224/225

3D-mallinnus ja tilasuunnittelun perusteet

LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa opetellaan SketchUp ohjelman käyttöä sekä ohjelman hyödyntämismahdollisuuksiin tapahtuma-alan tarpeiden pohjalta.
Osallistuminen LAB-ammattikorkeakoulun luokassa, paikka ja aika tarkentuu. Etänä osallistuminen ei mahdollista.

DigiTM työpaja 2. to 3.10. klo 9 – 11 Etätoteutus

Digitaalinen visualisointi (etätoteutus)

Työpaja 2 järjestetään viikon päästä ensimmäisestä työpajasta. Työpajaan osallistuvat saavat tietoa digitaalisesta visualisoinnista, mm. renderöinnöistä,  3D mallien elävöittämisestä ja muista hyödyntämismahdollisuuksista. 
Osallistuminen tapahtuu etänä.

DigiTM on EU:n osarahoittama hanke. Osallistuminen työpajaan on maksutonta.

Pääset ilmoittautumaan mukaan DigiTM-hankkeen järjestämään työpajaan sivun yläosan linkistä. Ilmoittautumispaikkoja on 25 kpl / työpaja.

EU:n rahoittamat hankkeet vaativat työpajoihin osallistuvilta vahva tunnistautumisen työpajan alussa sekä lopussa. Lisää tietoa EURA2021-järjestelmästä ja osallistujaseurannasta täältä.

DigiTM- hanke tarjoaa tilamallin käyttökoulutuksen ajaksi koulutustilan, SketchUp Pro lisenssit sekä tietokoneet. SketchUp Pro lisenssit ovat LAB-ammattikorkeakoulun omaisuutta ja niiden käyttö käyttökoulutuksen ulkopuolella ei ole mahdollista.

SketchUp ohjelmasta löytyy maksullinen Pro versio sekä ilmainen, ominaisuuksiltaan rajatumpi FREE versio. Työpajassa käytetään SkechUp Pro versiota.

Osallistujalla on oikeus peruuttaa osallistumisensa työpajaan 14 vuorokautta ennen työpajan alkua.